transport tycoon

Jā, vecais geims, ko spēlēju uz sava pirmā PC. Autors šim geimam ir Chris Sawyer.

Spēlē tu esi transporta magnāts. Tavā rīcībā ir vilcieni, auto, lidmašīnas un kuģi. Pārvadāt var daudz un dažādu lietu, piemēram, pasažierus, ogles, dārglietas, rūpnīcās saražotās preces, koku, naftu utt. Protams, ir arī konkurenti, kas tev neļaus tik viegli nodarboties ar savu biznesu. Interesanti ir, ka laika gaitā attīstās tehnika, piemēram, ja sākumaa būs švaks tvaika vilciens, tad beigās jau būs moderni viensliežu vilcieni.

Spēlei ir vairākas versijas. Es kādreiz spēlēju pirmo Transport Tycoon. Atceros, ka vēl man tā spēle bija uz četrām disketēm :). Pēc diviem gadiem iznāca Transport Tycoon Deluxe, kurā bija diezgan daudz uzlabojumu un jaunumu, bet man tā arī nav sanācis izspēlēt šo versiju un, kādreiz nemaz nezināju, ka tāda eksistē. Vēl pa šo laiku ir iznākuši ielāpi, ar kuriem var sakonfigurēt diezgan daudz lietu, kā arī ir izlabotas kļūdas.

Arī tagad TT nav miris un to vēl izstrādā, jau kā open-source - OpenTTD. Vienīgi, lai palaistu vajadzēs dažus failus no oriģinālā tycoona. Šajā versijā arī ir nepabeigts latviešu valodas tulkojums. Tiek lēnām arī zīmēta jauna grafika, bet nav zināms, kad tā tiks pabeigta. Kādreiz, kad būs vairāk laika, vajadzētu arī šo versiju paspēlēt.

Pievienot komentāru