turpinam ar ubuntu

Kaut kā pēdējie raksti par ubuntu vien sanākuši. Tas nenozīmē, ka tikai ar to vien ņemos (vispār tikai šodien (vakar) palietoju linuxi). Pēdējā laikā sanāk maz brīva laika + vēl vienu geimu paspēlēju. Iziet gan neizgāju - paliku vienā vietā. Vispār jau man patīk kvesti un labākais ir bijis Syberia. Syberiai ir divas daļas, un es spēlēju abas pēc kārtas. Spēlei ir interesants stāsts - izejot bija žēl, ka spēle ir jau cauri :).

Nu ar linux ir tā sanācis, cik emsu licis no pakām apaci un php - neesmu uzlicis normāli. Līkas rokas vai kā? Vismaz no sourcēm uzkompilējot, vienmēr viss ir bijis kedās. Vēl, ja gribās pamainīt stilu kde (qt) softiem, bet negribās instalēt visu kde, tad var izmantot qtconfig. Protams, derētu vispirms arī ievilkt kādu stilu. Nesaprotu kāpēc ubuntu pakās nav valknuts (agrāk dcgui-qt). Ir tikai kaut kāda dcgui-qt 0.3.2 versija, bet tagad ir jau 0.3.7. Debianim pakas gan ir uztaisītas, bet arī ne pārāk ātri.

Kaut kā līdz šim nebiju pamanījis synaptic paku menedžeri, kas ir kaut kas līdzīgs add/remove programs windai. Vispār tīri lietojams, bet vienalga ērtāk konsolē uzgrabināŧ apt-get.

Pievienot komentāru