wargeimi

Laikam tā viņi saucās. Tās ir lapas, kurās ir visādi hakerveidīgi uzdevumi (izklausās dīvaini, bet ceru, ka sapratāt :)) un gadās arī kādi loģikas, kriptēšanas, steganogrāfijas uzdevumi. Ārzemēs tādu lapu ir diezgan daudz, bet nu jau ir viens otrs redzēts arī lv netā.

Pirmais, kuru būtu vērts pieminēt, bija BlackHalt veidotais "Mēģini urķēt". Šķiet, ka vairs nav pieejams, bet bija labs.

Otrs, ko esmu pamanījis ir wudu veidojumi - hydra un hydra2. Pirmajā versijā nākas risināt uzdevumus pēc kārtas un nākamo var pildīt tikai tad, kad izpildīts iepriekšējais. Man kaut kā tas īpaši nepatīk, bet nu, var arī tā. Otrajā versijā jau var izvēlēties, kurus pildīt un ir pieejami visi uzdevumi. Ir arī sadalīts pa kategorijām - javascript, crypto, stegano, cracking, realistic, logic, other. Tāds mulsinoš ir 'realistic'. Uzreiz pēc nosaukuma nevar pateikt, ka tur būs uzdevumi, kas saistīti ar web. Vismaz šī lapa pagaidām ir 'dzīva' un izskatās, ka arī attīstās. Protams, lapu vēl ar daudz ko varētu papildināt, bet nu gan jau ar laiku tā arī būs. Un galu galā pagaidām nemaz nav tik daudz aktīvu urķētāju (Tie, kas ir atrisinājuši tik uzdevumu, cik var saskaidīt uz vienas rokas pirkstiem, protams, neskaitās).

Vairāk gan tāda veida lapas lv netā man nav gadījies redzēt.

Pievienot komentāru