location navigator(0)

Viena bloga komentos BlackHalt bija iemetis linku uz vienu noderīgu extensiju FF - Location Navigator. Darbojas apmēram tā - ir, piemēram, adrese servs.com/123/. Var pievienot toolbaram pogas ar kurām "staigāt" uz priekšu un atpakaļ. Tas ir servs.com/124/, servs.com/125/ utt. Intervālu var mainīt, kā arī ir iespēja to visu darīt slaidšovā.

brainbench(0)

Jau 20. marta vakarā atnāca meils, ka brainbench visi testi būs pa brīvu līdz 04. aprīlim. Kaut kādas tur spēles starp valstīm vai kas - tāpēc pa brīvu divas nedēļas. Nolēmu arī pamēģināt PHP testu. Pēc testa izpildes sajutos galīgi dumjš. Laikam ne velti pēc bainbench testiem lielie darba devēji izvēlas darbiniekus. Vispār arī vajag diezgan labi pārzināt angļu valodu, lai testus varētu normāli izpildīt.

mirc & google(0)

Mazs skiptiņš, kas palaiž pārlūku ar gūgli. Neesmu jau nekāds mIRC skripteris, bet kaut kas leims sanāca.

Lasīt vairāk

echo(0)

Visi jau laikam pazīst un ir lietojuši tādu lietu kā echo iekš PHP. Šoreiz gribu nedaudz pastāstīt par izvadīšanas ātrdarbību.

Lasīt vairāk

dotdotslash(0)

Turpinājums par ../ tēmu un php. Šoreiz varēsiet paši padomāt. Tālāk divi piemēri.

Lasīt vairāk

Līkas rokas(0)

Aiz gara laika sāku skatīties hostus un lūkot, vai nevar atrast ko interesantu. Daļa lapu jau ir mirušas, bet ir arī dzīvās. Šoreiz gan neko interesantu neatradu, bet pagadījās atrast tādu lapu kā www.asmers.lv, kur mani piesaistīja sadaļu linki. (Tie kas neprot php, tālāko tekstu varētu nesaprast) Piemērs: index.php?produkti.html (nav uzkrītoši kaut kas redzams?). Nūū, es domāju ar to, ka tur nav norādīts mainīgais, piemēram, 'id=produkti.html'. :)) Vispār jau no comments izstrādātājam, bet nav jau tāda vienīgā lapa. Būtu vismaz ar str_replace novācis dotdotslashu, kaut gan to arī var viegli apiet, bet ne jau visi to uzreiz iedomātos darīt.

soft.hackers.lv(0)

Bija reiz tāda lapa (soft.hackers.lv), kur varēja atrast letiņu veidotos softus. Man jau vismaz patikās aplūkot, ko labu katrs ir saveidojis. Vispār tur bija arī tiešām labi softi. Kaut vai tas pats miljonārs, kuram nebija pats labākais izpildījums, bet bija samērā interesants un kļuva diezgan populārs. Vēl atceros, ka bija visādi noderīgi mazie softiņi, piemēram, kvadrātvienādojumu risinātājs, mērvienību konvertors utt.

Varbūt tad kāds tomēr aiz gara laika gribētu uztaisīt ko tādu? Citādi visādas IT jaunumu lapas tik veras viena pēc otras vaļā. Ak, jā, vēl forumus aizmirsu pieminēt (kur nu bez tiem). Vismaz var redzēt, ka taisītājgribētāju netrūkst, tikai nelaime tā, ka visi taisa vienu un to pašu. Nu labi, tik traki varbūt arī nav, bet trūkst interesantu, noderīgu projektu latviešu netā (tikai manas domas).

php engine(0)

Ik pa laikam kāds prasa kā taisīt lapas ar php, tad uzmeikoju vienu vienkāršu php dzinēja piemēru. Nezinu, cik tas ir labs iesācējiem, bet kas gribēs, tas sapratīs. Vajadzētu arī iet ar izslēgtiem register globals. Nedaudz arī piemetu paskaidrojumus. Novilkt var pie downloadiem misc apakšsadaļā.