64 k(1)

Šķiroju kaut kādu vecu folderi un atradu dažus 64k klipiņus. Nu tad arī viņus noskatījos vēlreiz. Es jau par labāko atzīstu Prophecy.exe. Bija vissakarīgākais un arī grafiski bija ļoti labs. Pārējie bija aptuveni līdzīgi, bet katrs jau ar kaut ko atšķīrās. Pirmo reizi, kad ieraudzīju, kas ir iekš tik maza faila, bez maz vai mute palika vaļā. Nu tad velkam tos 64k gabaliņus.

Briivlaiks(0)

Shis tikai taads postinjsh tjipa profilaxei. Nez kaapeec gan man liekas, ka vasara jau tuuliit buus beigusies, bet veel tachu ir palicis vesels meenesis liidz shulei. Kaut ko dariit tagad ar lapu arii slinkums un vispaar taga' sanaak mazaak laika pie pc pavadiit.

Kaut kaados blogos lasiiju par filmu skatiishanos. Tur bija apspriests kaadaa valodaa skatiities filmas. Es arii piekriitu, ka filmas vajag skatiities origjinaalvalodaa, bet man veel patiik skatiities ar subtitriem, jo dazhreiz nevar saprast, ko aktieris saka. Tas arii ir latvieshu filmaas. Runaajot par subtitriem latvieshu valodaa, tas ir diezgan liels retums. Kaiminjiem - igaunjiem un lietuvieshiem to ir daudz vairaak (apmeeram 20 filmaam ir subtitri latvieshu valodaa). Laikam jau lielaako dalju letinju apmierina filmas, kuru nosaukumos ir "Scr(rus)".

Eh.. apnika murgot :)

Gentoo(1)

Liidz shim biju lietojis tikai vienu distru - slackware. Gribeejaas arii pameegjinaat ko citu un izleemu, ka tas vareetu buut Gentoo. Arii distrowatchaa tas ir diezgan populaars un gribeejaas nomeegjinaat emerge. Vispaar jau straadaa tiiri cieshami, cik nu vinju izmantoju. Uzinstaleesha bija gruutaaka nekaa slackai, bet vismaz bez liekas drazas. Ar pirmo gan nesanaaca uzlikt [liikas rokas], bet ar otro viss bija ok. Vispaar Gentoo ir laba dokumentaacija, kaa jau viens otrs bija teicis. Var redzeet, ka Gentoo spiezh tiiri uz performanci. Pagaidaam veel man labaak patiik slacka [varbuut pierastaaka?].

Vienu dienu uzgaaju kaut kaadu geimu, izskatiijaas tiiri ok peec skriinshotiem un nokachaaju. Saucaas fish fillets. Pieejama ir gan uz windows, gan uz linux. Tik kaut kaa liekas, ka linux versija taada apgraiziita. Vispaar jau incanta speele par divaam zivteleem un ja naff ko dariit var biku pageimot. Shur tur arii naaxies padomaat.

ala(3)

Sveetdien nebija ko dariit. Tad arii izdomaaju, ka kaut kad kaut ko dereetu paziimeet in da 3dsmax. Shis man taads pirmais nopietnais ziimeejums [ja par taadu var nosaukt]. Bishkji nesanaaca ar gaismaam, bet kopumaa var iztikt.. uuberkuula ala ;p..

...(0)

Kaut kaa dikti maz laika peedeejaa laikaa. Lapai laika nemaz neatliek. Hubu listi gan meegjinaashu kaut kad apdeitot. Bija jau doma, ka vareeshu kaut ko pa briivlaiku uztaisiit [apriilja saakumaa], bet nikaa daudz neuztaisiiju [arii tik cik uztaisiiju, te nav redzams], bet par to kaadu citu reizi. Taatad nekaadu jaunu postu arii visticamaak, ka tuvaakaja laikaa nebuus, kaut gan ko var zinaat. [punkc]

CSS pencils(1)

Biku pastraadaats ar css. Pirmajaa acumirklii jau likaas, ka taa ir bilde. CSS pencils. [pievienoju arii pie downloadiem misc sadaljaa]

Pavisam bikuc basha konfigs..(1)

Vakar uzliku jauno KDE 3.2.1 no neoficiaalajaam pakaam prieksh Slackware 9.1. Iisteniibaa taac gljux vien ir, neskatoties uz to, ka te jau skaitaas izlaboti 3.2 gljuki. Peec uzlikshanas skanja norm nelaidaas [nelaizhas veel joprojaam]. Tjipa katrreiz, kad palaizh kde, ir jaarestoree alsa's settingi. Ja nav ruuts, tad veel saka, ka naw permisijas uz sound draiviem. Varbuut arii to var kaut kur sakonfigureet, bet man ir liikas rokas ;p. Veel taada nepatiikama lieta notikaas ar xmms, jo minimizeejas tikai pats playeris [ne playlists vai ekvalaizers]. Veel peec jaunaa KDE uzlikshanas konsolee raadiijaas 'bash-2.05b$', nevis kaa ieprieksh 'juuzeris@serveris:dir' [vai kaut kaa tml]. Nu tad turpinaajumaa pavisam biku par to kaa konfigureet bash.

Lasīt vairāk

Hubu listes apdeita laikaa..(4)

Kaarteejo reizi apdeitoju hubu listi un vienaa hubaa man privaa iespamoja taadu tekstu:

Jauns un jauks hubs, kuram vajadziigz atbalsts --------------------> averagemonzz.valsts.lv:411

Nu labi, gaaju arii iemest aci, kas tur ir.. nekaa jau nebija - dazhi juuzeri tik [ko ta var gribeet saakumaa], bet tad vienc juuzeris iespamoja publiskajaa chataa vairaakes reizes shaadu sawa huba reklaamu.

Spameri nelaimiigie 6is hubs suukaa ieejiet ••••• 62.85.18.253:21 ••••• labaaks hubs vai arii

Nu tad redzam kaa kursh hubs sewi reklamee..

Regular Expressions(2)

Pameegjinaashu biku apskaidrot Regural Expressions pamatsintaxi. Varbuut, ka kaads jau ir uzraxtiijis latvieshu valodaa, bet es dziivoju alaa un neko nezinu ;p. Taatad Regular Expressions pamatsintaxe...

 

Lasīt vairāk

Viena hack chall lapele..(4)

Vakar Anetix no #coders iemineejaas par vienu hack challenge lapeli. Kopaa ir 16 challenges un gandriiz visos izaicinaajumos [challenges] bija javascripti. Pie tam nesarezhgjiiti. :) Sadomaaju uzraxtiit, kaa tad es ar tiem tiku galaa. Ja negribi sabojaat sew urkjeeshanas/risinaashanas prieku taalaak nelasi.. ;p

Lasīt vairāk