NetMeter(0)

Atradu vienu jauku softu, kas skaita trafiku - NetMeter. Pirms tam nedaudz lietoju vienu maksas programmu, kura bija ļoti līdzīga šij un varbūt pat bija nedaudz sliktāka. Ir iespējams redzēt notērēto trafiku pa dienām, nedēļām un mēnešiem. Var arī uzlikt, lai brīdina, kad ir sasniegts noteikts daudzums, kaut gan laikam Latvijā nav īpaši populāra tērējamā trafika noteikšana no ISP puses. Nu, kārtējā programma, kas sēž tray\'ā un rij ramu. :) Vienīgi ir dažreiz interesanti paskatīties, cik tad īsti ir liels patērētais trafiks.

TunT .. tele2(0)

Vakar kaut kas nebija kā vajag.

1) Atnāca no TunT skaitītāja ziņa, ka vēl divas dienas palikušas līdz pilnās statistikas beigām, ko var pagarināt, bet

maksa par sho pakalpojumu ir nieka 0.35 Ls/meenesii

Nu ziniet, man nemaz tā statistika nelikās tik ūber, ka es būtu gatavs par viņu maksāt 0.35 Ls/m. Es jau neko nesaku, ka to lietu padara par maksas, bet visi ir pieraduši lietot bezmakas skaitītājus. Pats jau pārgāju uz hackers skaitītāju. Un galu galā, ja nebūtu slinkums, tad pats arī varētu kaut ko līku uztaisīt.

2) Kopš kura laika, tele2 ir uzlikusi kodus uz sms sūtīšanu?

Vienīgais, nelielais iepriecinājums, ka vakar (vai šodien pēc 00:00) iznāca Firefox 1.5.

wa plugin: b&w dance(0)

Black & White Dance ir interesants winamp vizualizācijas spraudnis. Spraudnī ir 3D lācis, kurš dejo un fonā ir redzamas disko gaismas, kuras arī kaut cik mēģija mirgot mūzikas ritmā. Līdzīgus nebiju redzējis. Tiesa gan, ka nav nekas jauns, bet kāds varbūt arī nav redzējis. Labākais vizualizācijas spraudnis man liekas Tripex3.

moorhuhn(0)

Moorhuhn ir geims, kur šauj putnus. Kaut kad, pirms kāda laba laika (vairākiem gadiem), biju spēlējis pirmo versiju. Nu bija ok pašaudīties. Kaut kā pēdējā laikā arī netīk neko īpašu darīt, tad nolēmu pameklēt veco geimu. Izrādās, ka pa šo laiku ir radušās daudzas versijas šij spēlei. Ja nav ko darīt, tad var paspēlēt. Peles ausu "nokaušanas" iespējas līdzīgas, kā spēlējot Minesweeper. :)

linuxdcpp(2)

Nemaz nezinaaju, ka ir arii dc++ ports uz linux - linuxdcpp. Neteiktu, ka darbojas perfekti, bet nu tomeer kaut kaads ir.

vējš Liepājā(1)

Šodien laikam gaidāma Liepājā vētra. Būs vakarā, ejot ārā, jāuzvelk pufaika. :) Vispār jau "klīda apkārt" viens humora tekstiņš - "Latvijas un Liepājnieku attieksme pret Boforta skalu". Noteikti jau visi to ir lasījuši, bet nu iegrāmatošu sev. :)

Lasīt vairāk

Fatal error: Call to undefined function(0)

Nezinu, kā man gadījās uzrakstīt aiz mainīgā iekavas, bet rezultāts bija jautrs.

Fatal error: Call to undefined function: 01 mad'house - like a prayer() in ...

Tad arī līdzīgi izveidoju ar die().

$func = 'die'; $func();

un rezultātā bija

Fatal error: Call to undefined function: die() in ...

don't phunk with my heart(0)

Domāju, ka gandrīz visi ir pamanījuši šo populāro Black Eyed Peas dziesmu. It kā jau nosaukums likās skaidrs, bet īsti nezināju "phunk" nozīmi. Tad nu skatamies, ko mums saka Urbandictionary. Galvenais skaidrojums ir:

Phunk means ORAL SEX.

Nu re, laikam jau arī blekaidpīsi nemaz nav zinājuši tā vārda nozīmi. :)

wargeimi(0)

Laikam tā viņi saucās. Tās ir lapas, kurās ir visādi hakerveidīgi uzdevumi (izklausās dīvaini, bet ceru, ka sapratāt :)) un gadās arī kādi loģikas, kriptēšanas, steganogrāfijas uzdevumi. Ārzemēs tādu lapu ir diezgan daudz, bet nu jau ir viens otrs redzēts arī lv netā.

Pirmais, kuru būtu vērts pieminēt, bija BlackHalt veidotais "Mēģini urķēt". Šķiet, ka vairs nav pieejams, bet bija labs.

Otrs, ko esmu pamanījis ir wudu veidojumi - hydra un hydra2. Pirmajā versijā nākas risināt uzdevumus pēc kārtas un nākamo var pildīt tikai tad, kad izpildīts iepriekšējais. Man kaut kā tas īpaši nepatīk, bet nu, var arī tā. Otrajā versijā jau var izvēlēties, kurus pildīt un ir pieejami visi uzdevumi. Ir arī sadalīts pa kategorijām - javascript, crypto, stegano, cracking, realistic, logic, other. Tāds mulsinoš ir 'realistic'. Uzreiz pēc nosaukuma nevar pateikt, ka tur būs uzdevumi, kas saistīti ar web. Vismaz šī lapa pagaidām ir 'dzīva' un izskatās, ka arī attīstās. Protams, lapu vēl ar daudz ko varētu papildināt, bet nu gan jau ar laiku tā arī būs. Un galu galā pagaidām nemaz nav tik daudz aktīvu urķētāju (Tie, kas ir atrisinājuši tik uzdevumu, cik var saskaidīt uz vienas rokas pirkstiem, protams, neskaitās).

Vairāk gan tāda veida lapas lv netā man nav gadījies redzēt.

netmaskas(0)

Neko nestāstīšu par netmaskām ;p. Pilns nets ar infu. Vienīgi pastāstīšu, ka uzcepu vienu TCL skriptiņu, kurš nosaka Latvijas IP adresēm ISP. Sākumā likās, ka tas varētu būt diezgan grūti (noteikt kādas ip tām netmaskām un kuras kam pieder), bet izrādījās tīri vienkārši - bija jāsalīdzina tikai attiecīgie biti. Nu, protams, vēl pārveidojumi - IPv4 uz longip un tālāk uz bināro skaitīšanas sistēmu. Skripts atrodams tcl sadaļā un pašiem no nic.lv jānovelk local.net fails.