kompūtergrafika(1)

Dikti jau nu smuks, reāls interjers ir sanācis vienam vācietiem. Zīmēts ar 3DS MAX 7, apstrādāts ar Photoshop un renderēts ar maxwell alfa rendereri. Protams, nevar jau nemaz salīdzināt ar manu vienīgo zīmējumu max'ī - alu. :)

bezmakas spēles(1)

Šajā lapā ir atrodams saraksts ar vairāk kā 100 bezmaksas spēlēm. Pats gan visam sarakstam negāju cauri, bet, piemēram, America's Army un Nexuiz, pēc manām domām, ir diezgan iespaidīga grafika bezmaksas spēlēm. Tad vēl paspīdēja tādas spēles, kas jau ir klasika, kā GTA un GTA2, protams arī neizpalika dažādas online spēles.

FlyakiteOSX(0)

FlyakiteOSX transformē XP windozes izskatu līdzīgu mac'u stiliem. Protams, pastāv jau daudzi stili un transformētāji un tas nav nekas jauns, bet šis likās ļoti ok. Vispār viņiem arī ir interesanta mājas lapa.

i'm back (i guess so)(0)

+/- arī blogs ir atpakaļ. Tikai tagad jau uz cita servera. Iespējams, ka kaut kas kaut kur vēl gļuko, bet būtu labi, ja par to tad ziņotu man. Kā jau noteikti pamanīji, lapai tagad arī ir mainījies dizains uz gaišākiem toņiem. Iepriekšējās divas versijas bija tumšos toņos, bet mans pirmais webiskais veidojums arī bija gaišs. Nu, labi, pirmā lapa, kuru publicēju kaut kur internetā. Vēl jau bija kaut kādi webiski veidojumi, piemēram, kalendārs html formātā ar daudzām lapām, kuru veidoju ar Claris HomePage (ja pareizi atceros), kad no web lietām zināju ļoooti maz. :) Cik atceros pirmā un otrā lapa man griezās uz yo.lv servera. Tālāk jau pārvietojos uz lycos.co.uk, kur bija samērā labi līdz parādījās reklāmas ;). Tur arī tika sperti mani pirmie php soļi. Bēgot no reklāmām, krish izpalīdzēja ar hostingu (paldies viņam) un varēju turēt lapu normālā vietā. Diemžēl zināmu iemeslu dēļ sanāca, ka krish vairs nevar palīdzēt ar hostingu (vismaz pagaidām) un tagad lapa atrodas uz mana provaidera (kernel.lv) servera. Tad jau redzēsim cik ilgi šī lapa te būs. :) Pēc manām domām, vērtīgāko/interesantāko esmu ielicis no vecās lapas, bet, ja ir vēl kas, ko gribētu redzēt manā lapā - saki ;p.

ziema(0)

Beidzot! ;) Šodien pat cepuri uzvilku. Sals ir (it īpaši to var just, kad pūš vējš), tikai sniegu vēl vajag. Kaut gan tuvākajās dienās sola kārtīgu ziemu.

russian climbing(0)

Kaut kā netīšām atradu vienu klipiņu, kur "trakie" lekā bezmaz vai kā matrix'ā - russian climbing. Tikai klipa beigās piefiksēju, ka tas ir filmēts Latvijā. Iekrita acīs Klondaikas uzraksts, bet tā skatoties ne latviešu auto nummuru zīmes, ne reklāmas latviešu valodā nebiju pamanījis.

shell icon size(0)

Uzliku svaigu windu un kaut kā likās drausi lielas ikonas, jo biju pieradis pie 24pix izmēra ikonām. Izmērus var pamainīt reģistrā:

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics .. Shell Icon Size .. noklusētā vērtība ir 32. Pēc nomaiņas var nokillot exploreri un palaist vēlreiz (nav tas pareizākais, bet nezinu citu veidu, kā panākt darbojamies jaunos iestatījumus). Protams, neuzņemos nekādu atbildību, ja kaut ko kāds sačakarēs savā windas reģistrā. Gan jau kaut kur logos šo lietu arī var nokonfigurēt.

/me <> coderis(0)

Nu, nemāku es ierakstīt (un pēc tam nolasīt) datus failā.

transport tycoon(0)

Jā, vecais geims, ko spēlēju uz sava pirmā PC. Autors šim geimam ir Chris Sawyer.

Spēlē tu esi transporta magnāts. Tavā rīcībā ir vilcieni, auto, lidmašīnas un kuģi. Pārvadāt var daudz un dažādu lietu, piemēram, pasažierus, ogles, dārglietas, rūpnīcās saražotās preces, koku, naftu utt. Protams, ir arī konkurenti, kas tev neļaus tik viegli nodarboties ar savu biznesu. Interesanti ir, ka laika gaitā attīstās tehnika, piemēram, ja sākumaa būs švaks tvaika vilciens, tad beigās jau būs moderni viensliežu vilcieni.

Spēlei ir vairākas versijas. Es kādreiz spēlēju pirmo Transport Tycoon. Atceros, ka vēl man tā spēle bija uz četrām disketēm :). Pēc diviem gadiem iznāca Transport Tycoon Deluxe, kurā bija diezgan daudz uzlabojumu un jaunumu, bet man tā arī nav sanācis izspēlēt šo versiju un, kādreiz nemaz nezināju, ka tāda eksistē. Vēl pa šo laiku ir iznākuši ielāpi, ar kuriem var sakonfigurēt diezgan daudz lietu, kā arī ir izlabotas kļūdas.

Arī tagad TT nav miris un to vēl izstrādā, jau kā open-source - OpenTTD. Vienīgi, lai palaistu vajadzēs dažus failus no oriģinālā tycoona. Šajā versijā arī ir nepabeigts latviešu valodas tulkojums. Tiek lēnām arī zīmēta jauna grafika, bet nav zināms, kad tā tiks pabeigta. Kādreiz, kad būs vairāk laika, vajadzētu arī šo versiju paspēlēt.