regexps(0)

Tikai nesakiet, ka uzrakstīt regulāro izteiksmi, lai nočekotu vai stringā nav urla, ir vienkārši. :) Laikam garākais regexps kādu esmu redzējis.. Protams, par to, cik daudz no tā visa patiešām ir vajadzīgs, netiek tagad apspriests.

Lasīt vairāk

©(0)

Vai tik kāds nav pārcenties tulkošanā.. :)

latviešu valoda(3)

Gatavojoties eksim latviešu valodā, atradu testus (word formātā). Gribēju kaut kā ērtāk papildīt - uzcepu vienu php skriptiņu, ar kuru tā lieta kļuva normālāka. Vidēji gan pieļauju ap 3-4 kļūdām no 20 jautājumiem, bet neesmu jau nekāds latviešu valodas guru. Vispār arī uzzināju šo to jaunu -, piemēram, ka ir tāds vārds kā "jutīgs" un kad tas ir jālieto (līdz šim biju lietojis tikai "jūtīgs"). Labi - ja kāds vēl grib patestēt savas latviešu valodas zināšanas, tad testējieties.

geimi(0)

Biku paspēlējos ar diviem geimiem..

http://www.wagenschenke.ch/ - cukā jāmēģina noiet pēc iespējas tālāk.. mans rekords 115m

http://www.yonkis.com/mediaflash/yeti_gore.htm - jaaizsit (jāaizspridzina) pēc iespējas tālāk pingavīns. bija spēlēts līdzīgs geims, kur lidoja vesels pingavīns un nebija tik daudz asiņu ;). te gan vairāk uz veiksmi nevis meistarību.. mans rekords 1102.9

filmas(0)

Šodien, pēc tāda ilgāka laika, biju aigājis uz kino. Noskatījos xXx2. Filma jau apmēram tāda arī bija gaidāma, bet es nezinu, vai tik man pēdējā laikā tā liekas vai arī filmas paliek arvien nereālākas. Vispār jau tas normāli action filmās, ka galvenais varonis visus bliež nost, un viņu neviens nevar nobliezt, bet te kaut kā acīs krita visādas lietas. Piemēram, varētu domāt, ka balto namu apsargā bariņš karavīru ar automātiem un vienu tanku, kas ir kāda kvartāla attālumā no paša baltā nama. Pie paša baltā nama, protams, neviena nav. Tad vēl nevar nepieminēt to, ka ar autiņu dzinās pakaļ vilcienam ar kādiem 300 km/h un nebija problēmu arī iekļūt vilcienā, kā arī, kad vilciens uzsprāga tas nokrita ne tur, kur tam būtu jānokrīt utt. Gandrīz vai šai filmai var vēl pielikt žanru Fantasy. Ja būtu jāvērtē, tad ieliktu 6 no 10, jo šāda žanra filmām tomēr nav "jāspiež" tik daudz uz realitāti, cik uz efektu.

win xp hibernate(0)

Sāku pētīt Control paneli (laicīgi ne? ;p) un ievēroju, ka defaultā ir ielikts ķeksis pie 'Enable hibernation', kas rezervē apmēram tik daudz vietas uz cietā diska, cik ir RAMs. Ja hibernāciju neizmanto, tad var ietaupīt diezgan daudz vietas uz cietā (nu labi, kas nu kuram daudz, bet pieņemu, ka vairākumā gadījumu tas ir >=250 MB). Vispār nezinu, kāpēc šo nebiju ievērojis ātrāk.

turpinam ar ubuntu(0)

Kaut kā pēdējie raksti par ubuntu vien sanākuši. Tas nenozīmē, ka tikai ar to vien ņemos (vispār tikai šodien (vakar) palietoju linuxi). Pēdējā laikā sanāk maz brīva laika + vēl vienu geimu paspēlēju. Iziet gan neizgāju - paliku vienā vietā. Vispār jau man patīk kvesti un labākais ir bijis Syberia. Syberiai ir divas daļas, un es spēlēju abas pēc kārtas. Spēlei ir interesants stāsts - izejot bija žēl, ka spēle ir jau cauri :).

Nu ar linux ir tā sanācis, cik emsu licis no pakām apaci un php - neesmu uzlicis normāli. Līkas rokas vai kā? Vismaz no sourcēm uzkompilējot, vienmēr viss ir bijis kedās. Vēl, ja gribās pamainīt stilu kde (qt) softiem, bet negribās instalēt visu kde, tad var izmantot qtconfig. Protams, derētu vispirms arī ievilkt kādu stilu. Nesaprotu kāpēc ubuntu pakās nav valknuts (agrāk dcgui-qt). Ir tikai kaut kāda dcgui-qt 0.3.2 versija, bet tagad ir jau 0.3.7. Debianim pakas gan ir uztaisītas, bet arī ne pārāk ātri.

Kaut kā līdz šim nebiju pamanījis synaptic paku menedžeri, kas ir kaut kas līdzīgs add/remove programs windai. Vispār tīri lietojams, bet vienalga ērtāk konsolē uzgrabināŧ apt-get.

ubuntu uzlikts(0)

Uzlikšana bija vienkārša, ne grūtāka kā windai. Līdz šim nebiju īpaši daudz izmantojis Gnomi kā savu grafisko darba vidi (KDE kaut kā labāk patika), bet Gnome arī izrādās diezgan ērta. Vienīgi nezinu kāpēc gnomes terminālim defaultā ir ieķeksēts, lai parāda menu uz F10, kuru es parasti izmantoju, lai izietu no MC. Laikam vienīgais, kas pēc uzinstalēšanas neaizgāja normāli bija gnomes help browseris - yelp, bet pēc apdeita viss bija ok. Daudz sīkāk neko nepētīju, jo nebija laika. Ubuntu pagaidām man liekas labs distrs darbastacijai. Vairāk neko diži nevaru pateikt, jo esmu pārāk maz lietojis.

 

Vēl vienīgi varu pieminēt dažas ekstensijas, ko uzliku FF.

Auto Copy - iezīmētais teksts automātiski nokopējas

All-in-One Gestures - ar peli var daudz ko izdarīt ;p

Toolbar Enhancements - var pielikt papildus pogas tūlbārim (rīkjoslai)

SmoothWheel - smooth scrolling

Paste and Go - adrešu laukā var izvēlēties tādu lietu (nosaukums visu izsaka)

Tabbrowser Extensions - ar šito var labi nokonfigurēt tabus

Ubuntu(0)

Esmu sadomājis atkal paspēlēties ar kādu Linux distru. Šoreiz nolēmu, ka tas varētu būt Ubuntu (arī distrowatchā pēdējā laikā tas ir populārākais distrs). Līdz šim esmu licis Slackware, Gentoo un Debiāni. Nezinu kāpēc vislabāk līdz šim pie sirds ir gājusi slackware. It kā jau ērtāki ir gentoo emerge un debiāna apt-get, bet vienalga kaut kā slacka patīkas. Varbūt tāpēc, ka tas bija mans pirmais distrs? Otrā vietā varētu ielikt gentoo. Vienīgi, lai gentoo normāli lietotu, vajag jaudīgu kasti, jo paiet diezgan ilgs laiks visu kompilējot. Nu tad redzēsim kāds būs šis zvērs - Ubuntu.