Delfi meils(0)

Ieeju http://pasts.delfi.lv/.. un wtf? Delfi sāk piedāvāt maksas elektroniskā pasta pakalpojumus. Vispār jau piedāvās arī bezmaksas, bet stipri apgrieztu. Piemēram, tagadējo 8 MB vietā būs tikai 2 MB. Nu labi, ar 2 MB ar' it kā var iztikt, bet ja POP3 piegriež, tad gan vairs nav labi. Bonusā vēl būs "Reklāma zem e-pasta vēstules". Vēl līdz 8. martam būs iespēja izbaudīt papašinātu paketi DELFI S ar 8MB ietilpību, adrešu grāmatu un mapēm - cool.

Delfiem pē, eju meklēt citu meilu. ;p

Cool Edit(0)

Nu tas ir softs ar kuru var apstrādāt mūziku. Pēdējo reizi biju lietojis pasen (toreiz Cool Edit 2000 saucās). Tagad jau kādu laiku ir 2.1 versija un nākušas šādas tādas jaunas fīčas klāt. Vislabāk jau man patīk, ka tagad ir Multitrack skatījums. Filtri gan ir palikušie vecie (lielākā daļa), bet nedomāju, ka tur vēl ko diži vajadzētu. Vēl esmu ievērojis, ka tagad ātrāk saglabā mp3 failus. Nezinu kāpēc tajā versijā, kas man bija iepriekš, tas notika tik ilgi (apmēram 10x ilgāk nekā citur).

Vispār es nemaz nezinu citu līdzīgu softu, kur būtu tādas iespējas, kaut gan neesmu jau arī viņus visus pēc kārtas skatījies. Filtri vēl bija normāli Sound Forge, taču tur nemanīju Multitrack skatijumu. Varētu teikt, ka Cool Edit ir Sound Forge un Fruity Loops sajaukums. Pagiadām man šis softs liekas labākais mūzikas apstrādāšanai/izķēmošanai.

Pimp My Ride(0)

Iepatikās man tas šovs - Pimp My Ride. Ja vēl kāds nezin, tad tas ir šovs, kur tjūnē mašīnas (lūžņus). Varētu teikt, ka kaut kas līdzīgs 'Ekstrēmām pārvērtībām', tikai cilvēku vietā ir mašīnas. Šovu vada reperis Xzibit, tjūnē - West Coast Customs un laiž gaisā MTV.

Tās mašīnas, kas tur ienāk, ir tādas, ka es brīnos kā ar tādām var braukt. Vecākais vāģis, ko esmu redzējis ir Volkswagen Bus. Aizveda viņu kā sarūsējušu konservbundžu, bet atdeva džekam ar 40" teļuku, un vēl šādām tādām ekstrām. Vispār jau šajā šovā ir tā, ka, jo lielāka mašīna, jo vairāk labumu var sabāzt iekšā. Vienā sērijā bija tāds vāģis kā Chevrolet Suburban (1985 gada ražojums). Nu tad tur džeki sabāza 10 monitorus, normālus subus (8 ja nemaldos) un vēl šādās tādas ekstras.

Nu mani vismaz aizrāva tas šovs. Ir interesanti paskatīties ko katrā no tiem lūžņiem var sabāzt. Nebūtu jau arī slikti, ja kāds Latvijā tādu uzrīkotu :))). Tas jau nekas, ka katrai mašīnai pārs desmitus tūkstošu $ iztērē.

Delphi programma?(0)

Ir viens vecs triks kā noteikt vai programma ir veidota Delphi (vai C++ Builderī). Protams, tas nav 100% gadījumu, bet vairākumā gan. Tas ir, kad uzklikšķina ar labo peles pogu uz programmas palodzē (taskbar), tad parādās tikai 'Restore', 'Minimize' un 'Close'. Citām programmām tā nav. Tas ir tāpēc, ka Delphi/C++ Buildera aplikācijai ir noslēpts logs, kura izvēles arī parādās palodzē.

Nelielas izmaiņas(0)

Nu var redzēt, ka lapā ir nelielas izmaiņas. Lielākās varētu būt HUU (Human Understdable URI's), UTF-8 un bloga koda pārrakstīšana. Dizainu gan atstāju veco. Zinu, ka ir līks, bet netīkas taisīt jaunu (vecais labais slinkums ;p). Par postu biežumu - gan jau, ka paliks vecais - kādu reizi mēnesī :) Domāju, ka arī pārdzīvosiet, ka nebūs vecie komentāri blogam. Guestbooks arī nebūs ;p (vismaz uz kādu laiku). Hm, laikam viss, ko gribēju pateikt.

Admina dzīve(0)

Ja kāds nav redzējis, tad admina dzīve. Vislabāk atmiņā palika admins - bezpajumtnieks, bet tā jau tur gandrīz visas bildes ir labās. :)

video preview(0)

Laikam jau daudziem ir tā, ka uzklikšķina uz *.avi faila un windows (IE) mēģina taisīt preview. Pagōglēju un atradu, ka to visu drazu, kas atrodas kreisā malā, var pavisam vienkārši novākt. Ja kāds nezina, tad atliek vienkārši uzlikt "Classic Folders"..

Tools -> Folder Options ... -> Use Windows classic folders

pašu video preview var novākt tā:

Start -> Run -> regsvr32 /u shmedia.dll

un pieliekt atpakaļ atkal reģistrējot:

Start -> Run -> regsvr32 shmedia.dll

Bildes no P2P tīkliem(0)

Uzgāju vienu lapu, kur kāds vāc bildes no P2P tīkliem, meklējot folderus "my pictures" un tml. Savāktas jau diezgan daudz un par dažām var arī norm ierēkt. Varbūt kāds negrib arī pa LV DC hubiem pavākt un nopublicēt? :))

http://www.10eastern.com/foundphotos.html

TClientSocket(0)

Ja nu kādam uz Delphi 7 ievajagās TClientSockt un TServerSocket, tad var pieinstalēt tā:

Component -> Install Packages ... -> Add (indclsockets70.bpl)

piezīme: vajag Enterprise versiju

CS:S(0)

Laikam jau tā ir, ka reti kurš nezina šo spēli. Novilku Source versiju, lai apskatītos labo grafiku. Nu un nevarētu teikt, ka būtu slikta. Vismaz apmēram var nojaust, ko varēs gaidīt iekš HL2. Salīdzināt gan nevaru ar iepriekšējo versiju grafikām, jo šī ir pirmā versija, ko spēlēju. Kā jau bija netā rakstīts, fizika ir diezgan reāla. Piemēram, ja mucai iešauj pa augšu, tā apgāžas, bet ja pa apakšu, tad tikai sakustas. Var redzēt, ka ir piestrādāts pie gaismām un gāzēm. Kad šauj tumsā vai tumšākajos nostūros, labi izgaismojas apkārtne. Vienīgi prasības pret kompi arī ir attiecīgas grafikai. Labi, noteikti jau 10 blogos un saitos esat lasījuši par šo geimu, tā kā nav ko man atkārtoties.