Google Transparency Report(0)

Google publicē pieprasījumus, ko autortiesību aizstāvji pieprasa izņemt no meklētāja. Nevar redzēt, kādas tieši saites ir pieprasītas, bet var redzēt gan pieprasītāju, autortiesību turētāju un domēnu, kur ir bijis autortiesību pārkāpums. Tādus datus var arī izmantot, lai uzzinātu kādus jaunus, interesantus avotus.

No Latvijas nekas ļoti aktīvs nav darīts. Meklējot organizācijās pēc "SIA", topā ir "Digital World, SIA", kas ir saskatījuši pārkāpumus datateks.lv vietnē un SIA "PATENTU AGENTURA KDK", kas ir aizstāvējusi tikai IKEA autortiesības.

No .lv domēnu pārkāpējiem topā ir thepiratebay.lv un kickass.lv, kas ir spoguļi populārām ārzemju torrentu vietnēm.

TCPDF font converter(0)

Ir TCPDF dokumentācija kā konvertēt fontus lietošanai, bet ērtāk ir, ja to var izdarīt ar diviem klikšķiem. Viens no tiešsaistes rīkiem, kas to piedāvā, TCPDF font converter. Nezinu, vai visos gadījumos konvertē korekti, bet man rezultāts bija pozitīvs.

micro - teksta redaktors(0)

micro ir konsoles teksta redaktors. Atšķiras no citiem līdzīgajiem ar to, ka atbalsta pierastās taustiņu kombinācijas kā ctrl+s, ctrl+c, ctrl+v utt. Pieejams uz visām populārākajām operētājsistēmām un varētu tik ierindots vienā svara kategorijā ar nano. Domāju, ka noderīga lieta tiem, kas mazāk draudzējas ar eksistējošajiem konsoles teksta redaktoriem.

vim_shortcut_linux_humor.jpg

Imigrācija(0)

Pamanīts starp quora jautājumiem:

quora_immigrate.png

Labā ziņa, ka jautājumā nav pieminēta Latvija.

self-hosted > tumblr(0)

Tomēr pašam hostēt ir drošāk, lai nepārsteigu trešās puses izmaiņas. Tumblr, piemērm, pazuda dažas bildes, kas tika izmantotas viņu templeitā. Tāpat pie plusiem var pieminēt plašākas iespējas pielāgot blogu pēc savām vajadzībām. Tam ir arī pretējā puse - pašam vairāk jātaisa, nevis lieto uzreiz gatavu.

Katram būs ērtāks savs veids pēc savām vajadzībām un iespējām, bet man tas ir self-hosted. Rezultātā esmu nomigrējis blogu atpakaļ no tumblr uz self-hosted.

MS Word export to pdf - bilžu kvalitāte(0)

Ir patīkami, ka Word 2013 vairs nav jāuzstāda nekas papildus, lai saglabātu dokumentu pdf formātā. Tikai tas automātiski samazina attēlu kvalitāti, kas, protams, ne vienmēr ir slikti, bet dažreiz vajag attēlus augstākajā kvalitātē. Es vismaz neatradu iespēju norādīt, lai saglabātu augstākā kvalitātē.

Toties to māk izdarīt LibreOffice, kuram ir iespēja pie saglabāšanas norādīt arī "lossless" kvalitāti. Kopumā LibreOffice piedāvā vairāk pielāgošanas iespēju pdf exportam nekā MS Word.

CSS Hat, CSS3Ps(0)

Griežot HTML'u, lai nebūtu manuāli jāpārraksta visas lietas no Photoshop, ir rīki, kas uzģenerē no layera vismaz daļēju CSS. Divi no tādiem ir CSS Hat un CSS3Ps.

Lasīt vairāk

Uptime monitoring(0)

Gadās, ka kaut kādu iemeslu dēļ saliecas kaste un, ja tā netiek bieži apmeklēta, tad par to var uzzināt tikai pēc kāda laika.

Eksistē diezgan daudz tiešsaistes servisu, kas ziņo par zaudlaikiem (downtime). Pārsvarā tie iekļauj arī bezmaksas plānus ar limitētām iespējām. Bezmaksas plānos, protams, nevajag cerēt, ka varēs saņemt SMS par downtime.

Pamēģināju pieslēgt vienu no šādiem servisiem - StatusCake. Pagaidām izskatās, ka viss strādā labi.

tumblr uptime(0)

We're sorry

Our servers are over capacity and certain pages may be temporarily unavailable. We're working quickly to resolve the issue.

Varbūt tomēr vēl jāpadomā par hostēšanu pašam...