Esmu atpakaļ…(0)

Nu.. vismaz nohostējis vecos ierakstus. Aktīvu blogošanu nesolu :).

Pazušanas iemesls: subdomēns nezināmu iemeslu dēļ izbeidzās un īpaši nebija vēlme kaut ko kustināt. Tāpat pāris (4) gadu nebija veikti jauni ieraksti.

Šoreiz izlēmu pamēģināt pats nehostēt blogu un rakstīt "mākonī". Bagātais teksta redaktors gan te tāds paplāns liekas, bet nu redzēs kā būs.

Vecos ierakstus pārdzinu ar PHP - https://github.com/jacobbudin/tumblroauth/ + Tumblr API /post.

XMoto(1)

X-Moto ir opensources spēle - līdzīga Elasto Mania. Spēlē (neskaitot īpašos līmeņus) ir jābrauc ar moci, jāsavāc visas zemenes, ja tādas ir, un beigās puķe, lai izietu līmeni. Izklausās jau vienkārši, bet visi līmeņi nemaz tik vienkārši nav. It īpaši tie, kuros jābrauc daudz uz aizmugurējā riteņa, lai tiktu caur kādu zemāku vietu. Sākumā pat drusku biju pārsteigts, ka spēle ir arī latviešu valodā. Nākamā versija varētu būt vēl interesantāka, jo tiks izmantota chipmunk fizikas bibliotēka.

winxp on virtualbox(0)

Dažreiz savajagās IE6, bet stāv uzlikts IE7. Vislabākais variants kā palaist IE6, lai kaut kas nejaucas no IE7, ir instalējot to (pareizāk sakot, win xp) uz kādas virtuālās kastes. Izmantoju VirtualBox (open sources softs zem GNU GPL licences). Agrāk testa pēc biju mēģinājis uzlikt win 98 uz VirtualBox, bet nesanāca pārāk veiksmīgi, lai gan tāds īsts supports win 98 VirtualBox'am nav. Ar XP uzlikšanu nekādu problēmu nebija. Tikai drusku neapmierināja aizņemtā vieta.

windows foldera izmērs:

0,99 GB (1 072 559 071 bytes)
9091 files, 340 folders

Meklējot veidu, kā to samazināt, tika atrasts Making your windows folder smaller!. Papildus tam vēl noņēmu pagefile un atslēdzu dažus servisus, lai drusku ātrāk iestartējas. Rezultāts sanāca tīri ok.

508 MB (533 090 304 bytes)
4091 files, 309 folders

Images fails gan bija ~1.4GB, bet palaižot "VBoxManage modifyvdi image_name.vdi compact" tas tika samazināts līdz reāli aizņemtam izmēram (varbūt daži MB vairāk). Ielādes laiks sanāca ap 15 sekundēm, kas ir visai pieņemami, pēc manām domām.

Protams, gan jau, ka eksistē arī daudz apgraizītākas un ātrākas versijas, bet šis pasākums bija vairāk sporta pēc.

ailab.lv/Vardnica(1)

Laiku pa laikam tika lietota. Izskatās, ka tas pasākums ir drusku nobrucis. Īsti vīri backupus netaisa vai taisa 1x gadā, right?

Dārgie www.ailab.lv apmeklētāji!

Diemžēl daļēji ir nobrucis mūsu tīmekļa serveris, tāpēc vairāki iecienīti resursi šobrīd nav pieejami:

* latviešu valodas vārdnīcas,
* tekstu korpusi,
* u.c.

Piekļuvi, visticamāk, atjaunosim pakāpeniski, bet šobrīd vēl nekādus termiņus nevaram solīt.
Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

Cerībā uz Jūsu sapratni un pacietību,

LU MII AILab kolektīvs

word 2k3 bugs(2)

Gribēju veikt vienkāršu teksta kopēšu iekš Word'a, bet wtf - nekopējas. Tad nonācu pie secinājuma, ka laikam tas ir word'a bugs. Tika fiksēts uz MS Word 2003 (par citām versijām nezinu). Iezīmējot tekstu, kas atrodas starp divām tabulām un mēģinot tam kaut ko pārkopēt pāri, nekas nesanāk.

Indago 2007(0)

Indago jau 5. novembrī sākās spēļu balsošana. Šogad ir drusku mazāk spēļu, nekā pagājušā gadā. Ievērtēju arī kādas spēles šogad ir. No 10 spēlēm divas man patika - Augonis un GameLV.

Augonī bija kaut kas drusku no simiem (jāēd, jāiet uz podu un augšana) un papildus dažādas minispēles. Pamata ideja ir augt un pildīt uzdevumus, ja tādi ir. Ne visai vienīgi patika, kur bija jāķer ogas vai pudeles, jo nebija iespējams visas saķert. Grafiski diezgan smuki nostrādāts. Spēle bija divās valodās - abas valodas arī visu laiku bija redzamas - nebija iespējams opcijās izvēlēties vienu, bet tas nebija ļoti traucējoši. Žēl, ka nebija iespējams izspēlēt līdz galam.

GameLV ir kvests, kurā saimnieks meklē savu pazudušo suni. Spēle ir latviešu valodā. Biju nedaudz pārsteigts par labo ierunājumu (it īpaši, ja salīdzina ar vienu citu spēli, kurā, šķiet, ka bija iebļauts boost'otā mikrofonā). Spēlei ir arī laba fona mūzika. Drusku varbūt pa daudz bija tie teksti, kur kaut kas atgādina vai brīdina. Visvairāk patika tas, ka bija izspēlējama līdz galam. Domāju, ka šī spēle šogad uzvarēs, vismaz ir mans favorīts noteikti.

Nevarētu teikt, ka visas pārējās spēles ir pilnīgi crapi, bet līmenis bija zemāks, tomēr labi, ka ir tikts līdz finišam, jo, ja nemaldos, tad pieteikušies bija vismaz 2x vairāk.